
President Santokhi geeft startsein voor bouw rijstverwerkingsfabriek
Tijdens een werkbezoek aan het district Nickerie heeft President Chandrikapersad Santokhi het startsein gegeven voor de bouw van de Jai Kisaan Mill, een rijstverwerkingsfabriek die gefinancierd wordt door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Het project omvat de oprichting van een moderne rijstverwerkingsfaciliteit te Prins Bernhardpolder, die ten goede zal komen aan de landbouwbevolking in het district Nickerie. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen tien maanden worden afgerond. Tijdens de ceremonie vond ook een inzegening plaats, geleid door lokale geestelijken. Dit evenement vond plaats op vrijdag 4 oktober 2024 in de Prins Bernhardpolder. Bij deze gelegenheid waren onder andere aanwezig: minister
Naast het startsein voor de Jai Kisaan Mill, woonde president Santokhi ook de lancering van twee andere belangrijke projecten bij in district Nickerie: de ontsluiting van de rechteroever en de rehabilitatie van infrastructuur voor irrigatie- en drainsystemen in zes waterschappen. In zijn toespraak benadrukte de president de onderlinge samenhang van deze projecten en hun gezamenlijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de landbouwsector in Suriname. “We zijn begonnen in Wageningen met de aanleg van een 26 kilometer lang
Disclaimer
NICKERIENIEUWS.COM publiceert regelmatig ingezonden stukken van auteurs en andere media. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met deze disclaimer. Wij streven ernaar om informatie en gegevens zo correct, volledig en nauwkeurig mogelijk weer te geven. Desondanks kunnen er geen rechten worden ontleend aan de verstrekte informatie. Wijzigingen en typefouten voorbehouden.
De uitgever aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de website of uit onvolledige of onjuiste informatie. Columns en opinies weerspiegelen uitsluitend de mening van de auteur en niet die van de uitgever.
Publicatie houdt niet in dat de redactie de inhoud onderschrijft. Inzendingen worden alleen geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel vermeld, terwijl NAW- en e-mailgegevens niet openbaar worden gemaakt.